På Ängavallen är allt 100 procent ekologiskt – och minst lika gott. Det mesta kommer dessutom från vår egen gård, så vi vet att vi kan hålla det vi lovar, vilket vi tyvärr är ganska ensamma om. Vi odlar våra egna grödor som vi mal till eget mjöl – i egen kvarn – ett mjöl vi sedan bakar bröd av i gårdens bageri. Av gårdens egen mjölk gör vi eget smör i gårdens mejeri och ysteri. Av det smakrika köttet tar vi fram både styckdetaljer och charkuterier av HälsoLamm©, HälsoOx©, HälsoKalv© och HälsoGris©.
Av hanteringsmässiga skäl innehåller några charkprodukter nitrit. Du kan få även dessa produkter helt nitritfria. Säg bara till i förväg. OBS att nitritfria råvaror kräver noggrannare hantering.

Utnyttja förmånerna med Förmånskortet! Det som tidigare hette Köttklubben finns nu i en ny, bredare upplaga. Som tidigare handlar det om att köpa ett kort för 100 kronor, för att sedan handla om att få nya rabatter varje vecka.
Denna vecka får du 20 procents rabatt på: Hälsolammstek, benfri (ord. pris 625 kr/kg) och Peppar & Lök-korv, kallrökt (ord. pris 54kr/hg)
Gäller till och med den 14 juli.
Köp kortet i butiken!

Butiken har öppet mån – fre 12 – 18; lör – sön 11 – 15.

I gårdsbutiken hittar du också ett sortiment underbara, ekologiska varor som visserligen inte kommer från gården, men som är framtagna med omsorg och kärlek av människor som är lika hängivna den ekologiska tanken som vi. Det handlar om marmelader, choklad, te, tomatpuré, olivolja, pasta, kryddor, vinäger, ägg och mycket mer. Men det handlar också om gäss från Sejerø, sillinläggningar gjord på ekologisk sill och lax från ekologiska odlingar.

Så välkommen hit att botanisera. Medan du funderar på vad det handlar om för din del kan vi erbjuda en espresso eller en cappuccino i butikens café. Kaffet är naturligtvis 100 procent ekologiskt.