Gåsmiddag
Hos oss är gåsmiddagen, precis som allt annat, garanterat 100 procent ekologisk. Vi låter naturen sköta sig själv och det mår både du och den bra av. Dessutom blir allt så mycket godare på det viset.
De ekologiska gässen kommer från Sejerö, som är en rävfri ö , vilket gör att gässen, i lugn och ro, fritt kan gå omkring och beta på ängarna. Gässen och gårdsslakteriet är ekologiskt certifierade. Till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet/teet och alla andra drycker.
I vårt kök gör vi själva allt från svartsoppan och gåsen till brödet och äpplekakan. Detta bland annat tack vare att vi på gården har vårt eget restaurangkök, vårt eget mejeri, vårt eget ysteri, vår egen kvarn, vårt eget bageri och naturligtvis våra egna ekologiska odlingar och vår egen köksträdgård, med vårt eget grönsakskök och uppfödningar av ursprungliga sorter och arter. Vi låter inget störa naturens balans. Eller din.
Det är bara hos oss du kan få en genuint skånsk, 100 procent ekologisk gåsamiddag. Till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet. Trots att vi satt en ära i att utveckla det skånska köket så kan du lita på att gåsen smakar som den ska.
Fredag-lördag ankomst kl 17-20 samt Fars dag 10 november ankomst kl. 12-17 ( Farsdag med Safari för alla som önskar!) öppet utan krav på antal gäster.
Gåsamiddagen serveras alla dagar från den 26 oktober t o m den 16 november i sällskap på (12 gäster eller fler).
OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se
EKOLOGISK GÅSAMIDDAG TILL ALLA
På Ängavallen serverar vi Sveriges enda 100 procent ekologiska gåsmeny.
.
ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA GÅSAMENY
Att börja med
Klassisk ekologisk svartsoppa med krås
eller
Ekologisk soppa jordärtskocka från Ängavallens Köksträdgård, med svartkål och grönkåls chips
Ett läckert huvudnummer
Ekologisk Gås från Laurids på Sejerö , serverad med klassiska tillbehör
eller
Ängavallens ekologiska HälsGris med rosenkål från Ängavallens Köksträdgård, karamelliserad potatis, äpple och rödvinssås
En god fortsättning
Vittvinskokt äkta kvitten från köksträdgården med havrecrumble
En klassisk final
Ängavallens recept på ekologisk äpple tarte tatin med brynt smör glass
FÖR DE KRÄSNA KRABATERNA
For the children
Kalles kalas-köttbullar gjorda på Ängavallens ekologiska HälsoKalv/HälsoGris,
med Paulas ekologiska potatis, Linas läckra ekologiska lingon och Gretas goda ekologiska gräddsås
Organic meatballs made of Ängavallen´s organic veal/pork, organic potatoes,
organic lingonberries and organic cream sauce.
78 kr
Gladans ekologiska glass och Frasses ekologiska frukt.
Organic vanilla ice cream with ofruit
58 kr
4-rättersmeny 855 kr
Barn under 12 år 298 kr
Vinmeny till klassisk gåsameny 590 kr
ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKA MENY
Att börja med
Ekologisk soppa jordärtskocka från Ängavallens Köksträdgård, med svartkål och grönkåls chips
Ett läckert huvudnummer
Ängavallens tempe med confi på selleri tomat & rosenkål från Ängavallens Köksträdgård,
äpple, rostad potatis och vitvinssås
En god fortsättning
Vittvinskokt äkta kvitten från köksträdgården med havrecrumble
En klassisk final
Ängavallens recept på ekologisk äpple tarte tatin med brynt smör glass
4-rättersmeny 625 kr
”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686